Schließen

FitForMe en Baricol Bariatrics bundelen hun krachten

FitForMe en Baricol Bariatrics bundelen hun krachten

FitForMe en Baricol Bariatrics bundelen hun krachten

De overname is een belangrijke stap om wereldwijd het welzijn van meer patiënten na een maagverkleining te verbeteren en medische complicaties te voorkomen.
Onderzoek1 toont aan dat >75% van de patiënten binnen 1 jaar na bariatrische (gastric sleeve) chirurgie kampen met één of meerdere vitaminen of mineralen tekorten.

FitForMe is actief in meer dan 29 landen met wetenschappelijk onderbouwde multivitaminen met een missie om deze deficiënties tegen te gaan na een maagverkleining. FitForMe wil met de overname van Baricol nieuwe regio’s aanspreken en innovatieve producten op grote schaal toegankelijk maken die bijdragen aan verbeterde resultaten van een maagverkleining op lange termijn.

Simon Hamer, CEO FitForMe: “Baricol, gevestigd in de Scandinavische regio, heeft zich afgelopen jaren ook sterk ontwikkeld op het gebied van digitale producten voor patiënten, zoals de BariBuddy app. Deze applicatie ondersteunt patiënten bij het naleven van gezonde routines na een maagverkleining. We willen dit soort innovaties op grote schaal toegankelijk maken.”

Haris Fazlic, CEO Baricol: “FitForMe is voor Baricol altijd een belangrijk voorbeeld en bron van kennis geweest. We hebben de afgelopen jaren veel geleerd en toegepast van het uitgebreide onderzoek dat FitForMe heeft gedaan. We kijken ernaar uit om onze krachten op wetenschappelijk- en productniveau te bundelen.”

De overname zal geen directe gevolgen hebben voor de gebruikers van de diensten en producten van FitForMe en Baricol Bariatrics. Bij eventuele wijzigingen zal FitForMe haar klanten, betrokken zorgprofessionals en samenwerkingspartners tijdig informeren.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met je lokale FitForMe contactpersoon of klantenservice.

1: Heusschen, L., Schijns, W., Ploeger, N. et al. The True Story on Deficiencies After Sleeve Gastrectomy: Results of a Double-Blind RCT. OBES SURG 30, 1280–1290 (2020).

Over FitForMe

Ieder mens is uniek. Dan is het toch gek als we allemaal dézelfde multivitamine slikken? Vanuit die visie begonnen founders Sjoerd en Simon in 2005 met een persoonlijke, op maat gemaakte multivitamine. Oorspronkelijk om gezonde mensen nóg gezonder te maken. Totdat artsen vroegen om een multivitamine voor hun patiënten: mensen met een maagverkleining.

Na jaren van testen, onderzoeken en verbeteren, in samenwerking met ziekenhuizen en medische professionals, weten we dat onze multivitaminen werken. Om de vitaminetekorten die ontstaan na een maagverkleining weer aan te vullen. Om je als herboren te voelen én in balans te blijven. FitForMe helpt hierbij. Nog vóór de operatie, maar ook als de ingreep al een tijd geleden is. We zijn er voor je. Gedurende de rest van je leven. Om elke dag het maximale uit jezelf te halen.

Over Baricol

De oprichters van Baricol wilden ook een product op maat maken voor patiënten na een maagverkleining. Zij zagen dat de voorgeschreven supplementen en de nazorg niet waren toegespitst op de behoefte van de patiënt en besloten hier verandering in te brengen. In 2014 werd de eerste versie van Baricol Complete toegepast in het Sahlgrenska University Hospital in Göteborg, Zweden. Dit werd de basis voor Baricol Bariatrics AB, dat in januari 2015 werd opgericht.

Sindsdien biedt Baricol gepersonaliseerde supplementen en een digitale applicatie aan voor mensen na een maagverkleining. De BariBuddy-app begeleidt en herinnert patiënten bij het dagelijks gebruik van de supplementen.

Detected country US, selected country: US and current language at, visited language de, selected store AT, current page store: AT, currency EUR