Sluiten
11 mei 2022

Voor de operatie

Maandag 4 november 2019:
Vanmorgen gaf de weegschaal 94.4 kilo aan en dat met mijn 1 meter 70, is echt te veel. Er was helaas, in slechts een maand tijd, weer 1,5 kilo bij.
Ik besluit om een afspraak te maken bij de huisarts en goed nieuws, want ik kan dezelfde dag nog terecht. We bespreken wat de oorzaken zouden kunnen zijn, wat ik er zelf allemaal aan heb gedaan en wanneer het allemaal begonnen is.

Het begin

Het begon allemaal in 2010 na mijn laatste bevalling. Ik was zwanger geworden met behulp van de ICSI-methode. De eerste poging was helaas mislukt, maar gelukkig was de tweede poging succesvol en was ik zwanger. In dit hele traject heb ik veel hormoonstimulerende medicatie gebruikt. Ook was ik, net voor we het traject gingen starten, gestopt met roken. Na een vlotte bevalling, kwam mijn placenta niet en kreeg ik een hevige bloeding (fluxus). Ik heb in totaal 3,5 liter bloedverlies gehad. Op de operatiekamer heb ik al bloedtransfusie gekregen. Dit heeft een hoop stress veroorzaakt voor mijn lichaam.

Aan het eind van alle drie mijn zwangerschappen was ik rond de 86 kilo en na de bevallingen ging ik meestal weer terug tussen de 70 en 75 kilo. Na mijn laatste bevalling bleef ik hangen rond de 78 kilo. Ik gaf nog borstvoeding, dus ik vond het nog geen probleem. Na 6 maanden ben ik gestopt met het geven van borstvoeding. De kilo’s kwamen er langzaamaan. Toen mijn dochter 1 jaar werd, woog ik 88 kilo.

“In de jaren daarna bleef ik tobben met mijn darmen.
I
k reageerde op heel veel voedingsmiddelen, had bijna altijd buikpijn en een hele opgezette buik.
Ik voelde me vaak moe en futloos.

Cambridge

Kennissen van mij deden het Cambridge dieet en boekten daar goede resultaten mee. Dus ik naar de consulente toe en een paar weken later startte ik ook met het Cambridge dieet. Ik mocht de eerste 2 weken alleen water, thee of koffie zonder suiker en melk en 3 Cambridge shakes per dag. In totaal 465 Kcal. Dit terwijl ik een druk gezin runde met 3 jonge kinderen en werkte als verpleegkundige op een polikliniek. Ik heb dit ongeveer 5 weken volgehouden. Toen kreeg ik enorme last van mijn darmen en moest ik stoppen met het dieet. Ik was ook maar 7 kilo afgevallen.

In de jaren daarna bleef ik tobben met mijn darmen. Ik reageerde op heel veel voedingsmiddelen, had bijna altijd buikpijn en een hele opgezette buik. Ik voelde me vaak moe en futloos. Ik heb zoveel verschillende onderzoeken gehad bij de MDL-arts, maar daar kwam allemaal niks uit. Dus kreeg het de naam Prikkelbare Darm Syndroom. Hier kan eigenlijk weinig aan gedaan worden.

Alternatieven

Ik ben me daarna gaan richten op natuurartsen. Ik heb verschillende energetische doormetingen gehad, veel supplementen gekregen, darmspoelingen gedaan, een orthomoleculair voedingspatroon, anticandida dieet, pro-biotica. Ik probeerde te sporten, ging naar een soort combinatie van crossfit en bootcamp en dan weer naar de sportschool. Honderden euro’s heb ik eraan uitgegeven. Sommige dingen hielpen tijdelijk, sommige dingen hielpen niet. Ook vond ik het zelf lastig vol te houden om bijvoorbeeld helemaal geen brood meer te eten en viel ik uiteindelijk ook weer in mijn oude gewoontes.

Your current location/store: NL and current language nl, session NL