Sluiten

Spotify playlist Annette Born

Muziek inspireert, raakt en stimuleert. Het kan je gelukkig, krachtig of emotioneel maken. Muziek kan invloed hebben op je gemoedsrust en je terugbrengen in de tijd. Bovendien is luisteren naar muziek ook gezond en goed voor je hersenen. Het ontspant, verlaagt je bloeddruk en stress. We vroegen onze FitForMe ambassadeurs naar hun favoriete nummers. Ontdek hier de playlist van Annette Born.

Favorieten van Annette

 

Van welk liedje krijg je zin om te dansen?

(I’ve Had) The Time of My Life uit de film Dirty Dancing. Daarvan word ik blij in het kwadraat. Dansen, zingen, terugdenkend aan die fantastische film waar ik nog steeds geen genoeg van krijg. Als dit nummer op de radio is en je ziet iemand heel hard meezingen in de auto? Dan ben ik het.”

 

Wat is je favoriete nummer tijdens het sporten?

“Ik doe aan Zumba en daar hoort die typische Zumba-muziek bij. Heerlijk om mezelf erdoor te laten opzwepen. In het buitenland bij het zwembad hoor ik deze muziek ook vaak. Ik betrap mezelf er dan op dat ik in het water begint te Zumba-dansen!”

 

Welk liedje motiveert je en geeft je een positief gevoel?

“Ik ben dol op muziek, het is een deel van mijn leven. Vaak zet ik YouTube aan via de tv en luister ik vooral naar muziek uit de jaren ’80. Africa van Toto, Level 42, UB 40. Voor ik het weet, ben ik uren aan het luisteren. En als het een beetje uit de hand loopt, geef ik er een dans-showtje bij. Heerlijk!”

 

Welk liedje draai je tijdens een relaxte zondagmorgen?

“Alles van Robert Long, hij betekent veel voor mij. Als kind luisterde ik ernaar in de auto van mijn vader. Ik had geen idee waar hij over zong, maar ik vond de nummers stuk voor stuk prachtig. Moet je je voorstellen, een kind van 10 jaar die volmondig zingt: ‘Jezus redt, alle mensen opgelet’. Ik luister die muziek nog steeds. Dan denk ik vaak met weemoed terug aan de autoritten met mijn vader. De teksten van de liedjes van Robert Long zijn kunstwerkjes. Zo écht, zo de waarheid in mijn ogen. Nog steeds kan ik me in zo’n tekst verliezen. Het mooiste nummer vind ik Achter De Horizon. Dit nummer liet ik ook draaien tijdens de uitvaart van mijn vader. Ik weet zeker, dat als hij vanaf een wolk mee zou kijken, hij me een knipoog had gegeven en had gezegd: ‘dat heb je goed gedaan’.”

 

Waar luister je naar als je je niet happy voelt?

“Muziek maakt mij überhaupt happy als ik me niet zo goed voel. Wat voor muziek maakt niet zoveel uit. Zelfs liedjes van Kinderen voor Kinderen kunnen me blij maken. Dat nummer Meidengroep. Ik ken alle danspasjes nog. Driemaal raden wie er dan staat te dansen…”

 

Van welk nummer word je rustig en ontspannen?

“Alles maar dan ook alles van Gloria Estefan. Ze is nog steeds een geweldige zangeres. Zeker de rustige nummers zijn echte luisterliedjes. Het liedje van mijn man en ik is Here We Are. In de jaren ’80 een top 10 hit. Mijn man zat net in dienst. We hadden vreselijke heimwee naar elkaar. Hij kwam enkel de weekenden naar huis. We spraken af: iedere keer als dit liedje op de radio komt en we horen het, dan denken we aan elkaar. Thuis draaien we dit nummer nog vaak. Dan kijken we elkaar aan met een blik van ‘weet je nog’… Heel dierbaar.”

 

Welk liedje zet je op als je je moet concentreren?

“Dit klinkt misschien gek van zo’n muziekliefhebber, maar ik kan me absoluut niet concentreren met muziek als ik aan het werk ben of moet studeren. Ik heb dan alleen maar stilte nodig.”

 

Welk nummer draaide je veel in de periode vóór de operatie?

“Niets specifieks, ik luisterde naar wat ik mooi vind. Van Abba en liedjes uit musicals tot Nederlandse muziek. En van Rob de Nijs, Het Goede Doel tot natuurlijk Robert Long.”

 

Waar luisterde je naar tijdens je herstel?

“Zie mijn vorige antwoord. Al was ik tijdens mijn herstel meer bezig met mijn lijf, slapen en af en toe een filmpje kijken.”

 

Welk nummer gaat over jou?

Foto Van Vroeger van Rob de Nijs. Een parel. Een liedje dat gaat over nostalgie en het begrip ‘tijd’. Een liedje dat zo mooi en zuiver is dat ik er bijna om kan huilen. ‘Met een gat in m’n kop en m’n broek vol met scheuren. Moeder was thuis..dus wat kon er gebeuren’. Het gaat over mij omdat ik die nostalgie zo goed begrijp. Omdat ik, als ik mijn ogen dichtdoe bij de Rode schoentjes sta in de Efteling, veilig aan de hand van opa. Die tijd komt nooit meer terug. Maar, wat was het een prachtige tijd.”

Detected country DE, selected country: DE and current language nl, visited language nl, selected store NL, current page store: NL, currency EUR